Liverpool

10 juli

De laatste kilometers naar Liverpool begonnen weer met een mooi fietspad, die volgens een fietser helemaal naar de ferry was. Wij geloofden het wel, waren sowieso van plan om dwars over te steken naar de ferry, verkeer of geen verkeer. Het fietspad zou flink veel meer kilometers extra zijn. Het landschap is lichtglooiend, maar we wilden niet meer onnodig omfietsen.
Vlak voordat we het fietspad verlieten kwamen we in een politie-oefening terecht. Boven ons zweefde een behoorlijke tijd een helicopter. We konden hem niet zien door de felle zon of door de bomen. Op sommige plaatsen stond een politieauto en plotseling kwamen er agenten aangerend. We hadden geen idee wat er aan de hand was. Ik zei tegen een voorbij rennende agente dat ze ons angst inboezemde en daarop riep ze hijgend dat het een oefening was. We waren even de weg kwijt.

We staken de Mersey over met de ferry. In Liverpool leek het een stuk warmer dan in Birkenhead waar we vandaan kwamen. Zonder veel problemen zijn we naar de B&B gereden die we al besproken hadden. Er is geen camping bij Liverpool.
Morgen gaan we de stad bekijken en overmorgen is het weer huiswaarts. Eerst gaan we met de trein naar Hull en dan met de ferry.

We hebben een erg afwisselende fietstocht gehad. Niet alleen de omgeving was afwisselend, ook het weer, deze keer!

Dagafstand 35 kilometer
Totaal 1400 kilometer

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .