Snowdon

5 juli

Na ruim een uur fietsen kwamen we vanmorgen bij Beics Brenin waar we een full breakfast bestelden. Met zo’n compleet ontbijt kan je het een tijdje uithouden.
Beics Brenin is een startplek voor o.a. mountainbiken, hardlopen, wandelen en geocachen (daar hebben ze twee verschillende wandelingen voor met voldoende caches).
We waren nog niet zo lang onderweg, na ons ontbijt, of het begon te regenen. Met regen is het niet leuk om een berg te beklimmen, maar er zat niets anders op dan gewoon doorgaan. Het was jammer dat we veel minder van het prachtige landschap konden genieten.

Bij het stuwmeer Lynn Trawsfynydd langs kwamen we, route 82 volgend, op een pad wat meer wandelpad was dan dat het geschikt was om te fietsen; het was onverhard, erg smal en zat boordevol met modderige kuilen.

In een erg ongezellige B&B zaten we na ongeveer drie uur regen, wat warm te worden bij weer een kop koffie. We hebben nog nooit zoveel koffie gedronken als in deze vakantie.

Gelukkig werd het droog en reden we over een redelijke weg naar de camping die aan de voet van de berg Snowdon ligt. Snowdon is met zijn 1085 meter de hoogste top van Wales.

Dagafstand 58 kilometer

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s