Dolgellau

4 juli

Het is erg slecht weer geweest vannacht en het was nog steeds niet echt droog toen we vertrokken, maar we zeiden voor de grap dat we anders maar van koffiehuis naar koffiehuis moesten fietsen. Een camping verder bereiken is tenslotte ook een stukje fietsen. Het schuilen was pas na 20 kilometer weer nodig en gelukkig kwamen we langs een community shop. Zo’n beetje alle tafels waren er bezet. De bediening was traag en het regende lang genoeg om mijn telefoon weer op te laden. De zonnecollector die ik mee heb is niet voldoende voor mijn gsm en daarbij schijnt de zon ook te weinig.

20 kilometer verderop zaten we diep in de bergen van de Cambrain Mountains, waar we op het kleine terrasje bij het nieuwe eethuisje van Andy en Adam in Corris uitrustten.
Daarna klommen we verder, tot we vanaf de top Snowdon in de wolken gehuldigd konden zien. Het is een erg steile klim geweest. Volgens mij hebben we al met al onze fietsen wel een kilometer moeten duwen. De afdaling was helaas weer erg snel. De schapen vluchtten mekkerend voor ons uit.
Het is een prachtige natuur. Als je de fiets de berg opduwt kun je af en toe even stoppen, nou ja; je stopt noodgedwongen om op adem te komen, en kan dan om je heen kijken om je aan de pracht te vergapen, maar bergafwaarts heb je er geen tijd voor. Je stuitert over het onverhard pad en dan zijn er ook nog die schapen die domme vluchtpogingen doen. Gelukkig is er af en toe een hek die de weg versperd. Dan kun je toch nog even om je heen kijken.
In Dolgellau klonk veel gezelligheid uit de vele eetgelegenheden en hotels. Het was even zoeken naar de Spar in de doolhof van smalle straatjes.

We hebben de tent op een camping waar ook een ruïne van een abdij staat. Het stikt hier van de midges.

Dagafstand 61 kilometer

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s