Bradford Leigh

20 juni

De Kennet & Avon Canal heeft 105 sluizen. Er is dus een groot verloop. Wij zijn in Reading begonnen tegen de stroom in, en hebben het hoogste punt waarschijnlijk bij Devizes gehad. Maar we hebben een omweg gemaakt om de steencirkel van Avebury te bekijken. Daar was het enorm druk. Politie stond aan het begin van het dorp bij een wegversperring om automobilisten tegen te houden. Na overleg met een van hen hebben we onze fietsen onder hun toezicht gestald.
Vanwege de zonnewende werden er meer mensen dan anders verwacht.

Op weg naar Avebury zijn we door een natuurgebied gereden waar runderen liepen. Geen koeien deze keer, maar net als de koeien gisteren stond de hele kudde op het pad. Bert ging in het aangrenzende veld via een hek kijken of we daar langs zouden kunnen, maar zag geen doorgang. Gelukkig lostte het probleem zich op omdat de runderen, van Bert geschrokken, allemaal besloten elders te gaan. Bert heeft zich nu gepromoveerd tot cowboy en ik moet bekennen dat ik het hele end terug zou zijn gegaan om over een rijksweg verder te fietsen als ik alleen zou zijn geweest.

Voor de 28 sluizen bij Devizes heb je als schipper van een narrow boat, veel tijd nodig. Er passen 2 boten in een sluis en het is er een drukte van belang. Let wel, alle sluizen worden door de bemanning zelf bediend.
Het is een prachtig gezicht al die sluizen op een rij. Het is ook erg leuk om te zien hoe gemoedelijk het er aan toe gaat.
Een vaarbewijs heb je er niet voor nodig. Volgens een vrouw op zekere leeftijd, heb je goed gezelschap, een slinger voor de sluisdeur, voldoende eten en voldoende wijn nodig.

Dagafstand 58 kilometer

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s