Burghfield

18 juni
Gisteren dacht ik nog dat we alleen maar langs rivier en kanaal zouden fietsen, vandaag was het toch even anders. We klommen via een onverhard pad omhoog naar het Air Forces Memorial. Op deze herdenkingsplaats staan alle namen van de gevallenen tijdens de tweede wereld oorlog van de Royal Air Force. Heel impressief. Vanuit het gebouw kijk je uit naar Londen en in een andere richting, naar Windsor Castle.

Toen we het terrein van het kasteel op wilden, wees de security ons een andere weg via een hek waar we slechts op een knop hoefden te duwen om hem open te krijgen. Hij zei dat we dan veel beter zicht hadden op het kasteel. De foto is het resultaat. Aan het eind van de weg ging het hek automatisch voor ons open.

We zouden slapen in een hotel o.i.d., omdat er geen camping op redelijke afstand lag, maar bij de planning wist Bert niets van Ascot. Ik heb vanmorgen nog gepraat met een medewerker van Ascot. Er was een grote groep werknemers aan het kamperen op de camping, en we hebben in Windsor veel sjieke mensen zien lopen, vrouwen met hoedjes op als waren ze de koningin herself, maar het drong pas tot ons door hoe belangrijk het was toen bleek dat de hotels vol waren
Na zo’n 10 kilometer omits hebben we uiteindelijk toch een goed hotel gevonden.

Dagafstand 77 kilometer.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Burghfield

  1. Jos zegt:

    Leuk. Ben je nog door het Ditton park gekomen? Ik ben binnenkort weer eens in het Manor House. En waarschijnlijk ook weer in Windsor en/of Eaton.

    Like

  2. Birgit zegt:

    Nee, door het Ditton park zijn we niet gekomen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s