Woodham Walter

13 juni

Het willen schuiven naar het laagste punt van het veld en het weer op de goede plek leggen van het slaapmatje maakte het voor mij een onrustige nacht. Het heeft geregend vannacht en het is de hele dag erg somber weer geweest. We volgden route 51 tot Wivenhoe. Daar is een erg kleine pont die tijdens hoog water vaart. Nu blijkt hoog water vandaag toevallig rond 5 uur vanochtend en rond 10 uur vanavond te zijn. Eergisteren nog heeft Bert de getijdentabel bekeken. Blijkbaar dacht hij dat het 10 uur ’s ochtends was.
We zijn via de route 51 doorgereden tot Colchester en zijn daarvandaan met wat zoekwerk en een aardige omweg op route 1 gekomen. Route 1 is de Noordzee route.
Het is een beetje saaie omgeving waar we doorheen fietsen. Het glooit wat en de wegen zijn veelal omzoomd met hoge heggen wat een mogelijk interessante uitzicht belemmerd. Op een gegeven moment merkten we dat de wind vanuit een andere hoek kwam en had Bert het gevoel dat we verkeerd reden. Ik heb sinds kort een nieuwe smartphone, waarop ik gps heb en daarop zagen we dat we juist verder van onze slaapplek voor vannacht vandaan fietsten. Ik was altijd wat terughoudend als het ging om gps, maar het heeft ons nu al 2 maal geholpen. Ontzettend handig!

We slapen op een kleine camping bij een sluis. Straks even een wandelingetje maken. Welliswaar zonder cache, want er is hier geen Internet.

dagafstand 72 kilometer

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in fietsvakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s